Duinstoppertje 201 – Verslag François Flisijn

Vrijdag 5 januari met Maarten Schön, Marek Vis en Alexandre Oristyle afgereisd naar Hoek van Holland. Hier is om 10:00 de start van twee nieuwe klassiekers in de ultra scene de Duinhopper 201 met finish in Den Helder en de 102 km lange Kidsrun met finish in IJmuiden. Aan de start staat een leuke groep ultra runners waaronder 1 vrouw Irene Kinnegim.
De wedstrijd zal de deelnemers door diverse duingebieden en strand stukken naar de finishplaatsen brengen. Na de start is er direct een kopgroep ik zelf zit ergens in het midden het tempo ziet er lekker in ongeveer 10km/u eigenlijk iets te hard de weg is nog lang. Het weer is prima de wind komt uit het Zuid Westen en blaast ons vooruit het is zelfs warm en al snel heb ik mijn jasje uit.
In Scheveningen pakken we bij de Mac even een bak koffie en een chocolate chip cookie. Maarten en Ingo scoren even een dikke stink vis en schuiven deze met smaak naar binnen. Weer op pad ik krijg last van mijn rechtervoet (bekend euvel) ik laat mij afzakken en ga een tandje in tempo terug. In het gebied richting Katwijk worden we getrakteerd op onweer, een zware bui regen die overging in hagel steentjes. Ik loop alleen Katwijk binnen het is droog ik bel Maarten waar ze zitten ze zijn in het strandpaviljoen waar ik voor sta, snel naar binnen lekker drogen bij de openhaard. Ik bestel koffie en appeltaart met slagroom, trek droge kleren aan en na een half uur weer op pad. We gaan richting Noordwijk even een stuk strand daar zit op een strandstoel een “fan” van de Duinhopper en heeft een tas vol lekkere dingen cola, banaan, snickers etc. we genieten ervan ik loop met Maarten, Ingo en Alex verder op een gegeven moment moet ik weer lossen klote poot. Hardlopen, wandelen en speed hiking lossen elkaar af. Ik kom weer bij Maarten en Ingo we gaan de Amsterdamsewaterleiding duinen in wat een geweldig gebied met zeer veel herten en konijnen en een heus kabouterdorp en Nee het was geen hallucinatie ze stonden er echt ik denk een stuk of duizend. Ingo is vooruit kreeg het koud ik loop met Maarten die gaat onderuit gelukkig geen schade. Ik loop weer alleen navigeren is wel een dingetje hier geen paden te bekennen je mag hier vrijuit overal lopen oh ja niet na zonsondergang het is inmiddels 20:00 😉
Ik loop tegen een 2 meter hoog hek aan om de herten binnen de waterleidingduinen te houden ik kom er gemakkelijk langs de zijkant langs want de echte uitgang was op slot hier hebben veel lopers moeite gehad om de uitgang te vinden. Zandvoort komt in het vizier dit is het gebied heb ik herkend ik klim over het het hek en volg de track, ik bel Maarten om te vragen waar ze zijn net in Bloemendaal ik lig ongeveer 4 km achter hun. Door het bellen van de track afgeraakt een 8-tje gelopen en ipv naar het Noorden te lopen ga ik weer naar het Zuiden ik heb het niet door de afstand loopt op ik zie mijn kruimelspoor (stom in dezelfde kleur als mijn track) ik kom weer in Zandvoort Zuid aan daar staat Peter Swager met zijn vrouw mij op te wachten vraagt wat er gebeurd is vette navigatie fuck-up gemaakt dit is een mentale knak ik wil stoppen helaas pindakaas auto van Peter is vol.
Na bouillon, cola en banaan en op getopte bidons op weg naar IJmuiden mentaal zit het niet lekker, dit geintje geeft een extra 13km tot gevolg. Bij Peter wel even het kruimelspoor een andere kleur gegeven. Ik ga ook nog even onderuit en het schiet in mijn linker bil lekker dan, ik wandel het laatste gedeelte naar IJmuiden ik krijg er geen gang meer in finishen op de Kidsrun is nu mijn doel geworden. Onderweg markeer ik de 100km in 16:54 en de 102Km in 17:15. Na 20 uur en 11 minuten kom ik aan op de parkeerplaats in IJmuiden daar wordt ik harte onthaald door Jean Pierre en Harry ik krijg een lekkere bak koffie en cake snel droge warme kleren aan en lekker bij het kleine kampvuurtje gaan zitten. Helaas geen hele Duinhopper maar de Kidsrun volgend jaar maar opnieuw proberen.
Origineel bericht op Facebook van Francois: https://www.facebook.com/francois.flisijn/posts/1902836646397370