Duinhopper 2021

“In order to attain the impossible, one must attempt the absurd.”  – Miguel de Cervantes


INSCHRIJVING nog gesloten!

Na een succesvolle 2018 en 2019 editie gaat de Duinhopper een vervolg krijgen. In 2018 was het een wintereditie met twee afstanden, 201 en 100 km. In 2019 was het een zomereditie met wederom twee afstanden, 217 km en de monstertocht van 365 km.

Voor 2021 is er gekozen om het weer in de winter door te laten gaan en dit keer een enkele afstand van ongeveer 220 km.

De Duinhopper 2020 gaat nagenoeg over hetzelfde parcours als de eerdere edities maar er zijn enkele aanpassingen gemaakt om het nog mooier en uitdagender te maken.

De route loopt zoveel mogelijk door de prachtige Nederlandse duinen. Enkele stukken waarbij dit niet gaat loopt het parcours over het strand, maar dit is tot een minimum beperkt. De start vindt plaats in Hoek van Holland. Schelpenpaden, bospaden, mulzandpaden of géén paden wisselen elkaar af met regelmatig kustdorpen waar je kunt bevoorraden.

Support in de vorm van meelopen, eten en drinken en uiteraard bemoedigende woorden is toegestaan en wordt zelfs geadviseerd. Zo lang je maar zelf de afstand lopend overbrugt.

Waarschijnlijk is het Nederlandse watertappunten netwerk in de winter afgesloten en zul je dus goed moeten kijken waar je eventueel bij kunt tanken.


Deelnemerslijst


Afstand: +/- 220 km – 48 uur tijdslimiet.
Finish locatie: Den Helder.
Start: Hoek van Holland – vrijdag 8 januari 2021 om 14:00.
Finish deadline: zondag 10 januari 2021 om 14:00.
Maximaal aantal deelnemers is 15 personen.
Navigatie: Volledig op GPS. Navigatie enkel op horloge is af te raden en het advies is om met een Garmin handheld te navigeren of zeker als backup bij je te hebben om een betere inschatting te kunnen maken als je verkeerd loopt of onvoorzien van de route af zou moeten wijken.
Markering: de Noordzee links van je houden 🙂
Type race: Volledig selfsupporting. Echter alle soorten ondersteuning van vrienden en familie is toegestaan en geadviseerd. Er is dus geen georganiseerde ondersteuning waar je op terug kunt vallen. Dus ook niet in nood. Zorg dus dat je weet wat eventuele exitpoints zijn als je je race onvoorzien af zou moeten breken. Openbaar vervoer is er ‘s nachts nagenoeg niet maar overdag wel en taxi’s kun je waarschijnlijk altijd bellen (uiteraard voor eigen rekening).
Kosten: € 35,- gps tracker huur + € 150,- borg voor gps tracker. Deze zullen aan de start worden uitgedeeld.
Aanmelden: voor het inschrijfformulier dien je een mail te sturen aan leo@acceptnolimits.eu. We zullen je een formulier sturen.

Deze wedstrijd wordt net als eerdere edities geregistreerd bij de DUV en Je krijgt uiteraard een certificaat thuisgestuurd als je de Duinhopper uitgelopen hebt.

duv_logo

Geen organisatie:
Er is geen organisatie en er wordt dus ook echt niets georganiseerd. Het het enige wat beschikbaar wordt gesteld is de route (GPX-file via afstandmeten.nl) en een GPS tracker zodat lopers via een trackingwebsite te volgen zijn door familie en als tijdregistratie. Er zijn géén verzorgingsposten, géén medische ondersteuning, géén back-up of andere organisatorische zaken waar een beroep op gedaan kan worden. Je bent dus echt op jezelf aangewezen en het is uiteraard volledig op eigen risico.

VOORLOPIGE ROUTE 2021: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2611274

Coördinaten timingpoints:
Hoek van Holland – 51.976275, 4.127026 – Start 220 km
Scheveningen – 52.103151, 4.265571
Katwijk – 52.197494, 4.387021
Zandvoort – 52.369147, 4.545379
IJmuiden – 52.457945, 4.615763
Egmond aan Zee – 52.616586, 4.621028
Schoorl – 52.700217, 4.692691
Callantsoog – 52.835323, 4.692160
Den Helder – 52.957532, 4.761801 – Finish

Ter info: Deze route is NOG NIET definitief. Tussentijden en finish worden geregistreerd. Deze tijden zijn te vinden op de trackingsite die later bekend zal worden gemaakt.

Mocht het zo zijn dat er toch stukken onvoorzien afgesloten zouden zijn omwille van overheidswege of anders dan probeer je zelf een route er langs te vinden. Dit stukje navigatiewerk moet je maar zien als een extra bonus onderdeel van de race. Als je maar niet lussen af gaat snijden. Dat zien we op de trackersite. Dit is niet des ultra’s en zal per geval beoordeeld worden en eventuele extra tijd of uitsluiting van uitslag tot gevolg hebben.

Ter info: Als je de Zeeweg voor Bergen aan Zee bent overgestoken, dit is de weg die naar Bergen aan Zee gaat, staat een automaat waar je voor een toegangskaartje voor het gebied € 1,80 moet betalen. we raden je aan dit te doen omdat je anders een bekeuring zou kunnen krijgen van € 95,-.
Je kunt van te voren al een kaartje kopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

Via de PWN website
App via de PWN Apple App store
App via de Android Play Store

Tussen zonsondergang en zonsopkomst (‘s nachts dus) zijn er stukken waar je officieel niet mag lopen door de natuurgebieden; dit kan je dus ook € 95,- kosten. We adviseren je om daar creatief mee om te gaan 😉

Belangrijk!!
Omdat er grote werkzaamheden zijn aan het sluizen stelsel van IJmuiden en deze afgesloten zijn is er een pont overgang in IJmuiden. Deze gaat gedurende het hele jaar 24 uur per dag elk half uur. De route gaat daar dus langs en als je hem net mist heb je pech en zou je een half uurtje moeten wachten. Je tijd zal NIET gecorrigeerd worden met de tijd die je staat te wachten op de pond. De pond zou gratis moeten zijn.
Hier kun je meer lezen over dit project van Rijkswaterstaat.

Materiaal
We gaan niet veel zinnigs roepen over verplichte materialen omdat we er vanuit gaan dat deelnemers die zich inschrijven weten waar ze aan beginnen. Maar het advies is zeker om een donsjasje, regenjas, regenbroek, handschoenen, muts, rescuebag + emergency blanket, extra kleding, powerbank, etc bij je te hebben. Mocht het zijn dat je ergens moet wachten dan kun je je in ieder geval warm houden en je telefoon opgeladen hebben in geval van nood en je de nooddiensten zou moeten bellen. Met of zonder storm… onderkoeling heb je snel te pakken in de winter aan zee.
Wees dus op het ergste voorbereid. Een extra kilotje materiaal bij je hebben is geen overbodige luxe en kan je een hoop ellende besparen.
Navigeren enkel op een horloge is niet aan te raden en een Garmin handheld is zo goed als noodzakelijk.

Als je zelf twijfelt of je de finish zou kunnen halen dan kun je beter niet deelnemen omdat je het zeker niet zult halen. Als je een keer ergens een ‘georganiseerde’ 100-miler gelopen hebt is het bijvoorbeeld niet handig hieraan te beginnen omdat je weinig kans van slagen hebt.
Je moet comfortabel zijn met het langdurig autonoom kunnen opereren en in geval van stresssituaties je weten te redden.

Covid-19
Volg altijd de richtlijnen opgelegd door de overheid of plaatselijke faciliteiten. Deze richtlijnen zijn er voor de veiligheid van jezelf en anderen.
Zorg dus dat je op de hoogte bent van de laatste Covid-19 richtlijnen. Op de website van de Rijksoverheid kun je actuele informatie vinden.
Vergeet niet om een mondkapje en een klein flesje desinfectie gel mee te nemen. Altijd handig mocht je ergens binnen willen en het toevallig verplicht zijn.

Plan B
Belangrijk is ook om een eigen exit strategie te hebben. Dit wil zeggen dat je enkele punten hebt waar je zelf op een veilig manier uit kunt stappen. Als je uit zou moeten stappen is het bijvoorbeeld onverantwoord om nog een lang en verlaten stuk van het parcours te starten. Dan kun je beter uitstappen waar het makkelijker is beschutting, vervoer of hulp te krijgen van een eventueel support team of nooddiensten. Zorg ook dat je weet hoe je je locatie kunt bepalen en doorgeven mocht dit nodig zijn.
Misschien ook handig om enkele telefoonnummers van taxibedrijven in je telefoon op te slaan.

Zorg dat je voldoende geld bij je hebt voor eten & drinken onderweg en voor onvoorziene situaties.


Finish boog in Den Helder

De laatste tijdregistratie van je gps tracker zal op deze locatie zijn. Het zal weinig heroïsch onthaal zijn omdat er geen organisatie is om je op te vangen. Enkel eventuele familie of vrienden of andere deelnemers die toevallig dan ook aanwezig zijn.


Foto impressie van de 2018 editie

Foto impressie van de 2019 editie


UITSLAGEN


Ultraned: http://ultraned.org/k_item/f357820180105.php
Ultraned (07-01-2018): http://www.ultraned.org/n_item/f7201.php


Artikel Noord Hollands Dagblad – 08-11-201723414387_1837200462960989_620764269_n


2019 editie…

2018 editie…