Kalmthoutse Kalmte – 50 km


Start/finish: Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht, Nederland
Website: https://abdijbos.nl/
Coördinaten: 51.409506, 4.340345
Afstand: 50 km
Hoogtemeters: 438Deze Kalmthout Route loop ik al ruim 10 jaar… steeds weer iets anders… steeds weer wat korter of langer. Ondertussen zijn de mooiste, vaak erg afgelegen stukken en soms (bijna) niet belopen paden in kaart gebracht. De mooiste stukken stukken zijn aaneengeregen in deze 50 km route en laten je het gebied in de driehoek van Hoogerheide, Ossendrecht en Kalmthout ervaren zoals het bedoeld is. Het is een combinatie van de natuurgebieden Brabantse Wal, Kalmthoutse Heide en het militair oefenterrein Ossendrechtse Heide wat het thuishonk is van het Nederlands KCT… sta dus niet gek te kijken als je doordeweeks zwaar materieel voertuigen ziet of mensen in defensie outfit ziet rondlopen.

De route wisselt heel erg af en zal zeker niet gaan vervelen. Asfalt zul je niet tegenkomen op een stukje van 500 meter na (km 35). Dat is een kort verbindingsstukje door de heide.

In principe loopt de route over toegestane paden of iets dat erop lijkt. Loop de route in ieder geval zoals deze bedoeld is en zeker niet andersom. Daarmee zou je soms voor verrassingen komen te staan 😉

Op km 28 kom je langs Brasserie De Heihoeve. Dit is een goede plek om even bij te tanken. In de weekenden en als het mooi weer is kan het er best druk zijn omdat het een uitvalsbasis is voor wandelaars. Je kunt er dus prima met je smerige hardloopkleding binnenlopen.

Bij de start/finish is vanaf de Abdij van Ossendrecht en je kunt er gemakkelijk parkeren en daar is ook een brasserie waar je prima een biertje kunt drinken en wat kunt eten.

Groet, Maarten Schön


De route: https://afstandmeten.nl/index.php?id=3374280