Hoge Venen

Hoge Venen hoofd plateau met vlonderpad en de oorsprong van rivier de La Helle gezien vanaf de kant van de Baraque Michel.

Als je dan toch gaat hardlopen in de Hoge Venen dan is het wellicht handig ook iets te weten over het gebied. Hier enkele interessante artikelen over dit bijzondere hoog plateau met een unieke historie, natuur, klimaat, bezienswaardigheden en meer.

Dit gebied is mijn favoriete hardloopgebied omdat je er oneindig kunt variëren in terrein en het zo lang en zwaar kunt maken als je kunt hebben. Een mooi vertrekpunt is Herberg Baraque Michel, Signal de Botrange en Haus Ternell. Je kunt op deze drie locaties je auto gemakkelijk parkeren en er is een goede horeca gelegenheid waar je goed kunt eten en lokale bieren kunt drinken. Een andere leuke plek als vertrekpunt is brouwerij Peak Beer wat de hoogste brouwerij van België is en zeker de moeite voor een bezoek waard is. Hier kun je ook goed eten.

Zorg dat je weet hoe je terug bij je auto komt omdat je hier snel kunt verdwalen. Er is niet overal mobiel bereik dus daar kun je niet 100% op vertrouwen. Zorg er ook voor dat je in de zomer voldoende water en in de winter voldoende warme spullen bij je hebt.


De Hoge Venen – Oernatuur tussen Ardennen en Eifel


Expeditie Reinartzhof – Op zoek naar het verlaten veendorp


Veel informatie op Ostbelgien.be


Drone opnamen van een kleine vier kilometer over het vlonderpad vanaf Baraque Michel