Data van Suunto Movescount naar Garmin Connect overzetten

Voor veel mensen is overstappen van het ene merk sporthorloge naar het andere merk een grote stap omdat ze geen afstand willen doen van hun opgebouwde historie. Dit wil je natuurlijk ook allemaal bij elkaar houden.

Zelf ben ik overgestapt van Suunto naar Garmin en ben blij dat ik het gedaan heb omdat Garmin simpelweg een veel beter horloge is met veel meer mogelijkheden.

Veel lopers gebruiken Strava maar ook daar heb ik afscheid van genomen omdat data anders geïnterpreteerd wordt door Strava. Afstand, tijd en hoogte worden anders berekend en komt nooit goed overeenkomt met hetgeen je werkelijk gedaan hebt.

Verder is er voor mij geen reden om met iets anders Garmin Connect te werken omdat je daar simpelweg verschrikkelijk veel mee kunt. Als er nog een manier zou zijn om snel activiteiten terug te zoeken die wat verder in het verleden liggen dan zou het bijna perfect zijn.

Je gegevens van Suunto Movescount naar Garmin Connect over zetten is erg eenvoudig. Onderstaande stappen loodsen je er doorhen.

Stap 1. Data exporteren van Movescount
Klik op je profiel icoon en klik op de exportknop. Klik vervolgens op ‘export all your data’ en je krijgt de melding dat je in enkele dagen een Email zult ontvangen om alles te ontvangen. Suunto geeft aan binnen 30 dagen maar dit is meestal al dezelfde dag.

Stap 2. Ontvangen bestand van Movescount
Als je van Suunto een Email ontvangt kun je een Zip-bestand downloaden. Als je dit uitgepakt hebt gaat het eigenlijk enkel om één map die belangrijk is. De ‘Moves’ map bevat zogenaamde FIT bestanden. Voor elke activiteit uit het verleden zit er zo’n bestand in die map. Dit kunnen er in de loop van de jaren dus erg veel zijn. Ook je routedate wordt daarmee later in Garmin opgenomen om je gelopen route te bekijken op een plattegrond.

Verder heb je nog een POI map waarin al je opgeslagen ‘points of interest’ staan en een Routes map met al je opgeslagen routes. Dit laatste zijn dus niet je activiteiten.

Stap 3. FIT bestanden uploaden naar Garmin Connect
Als je het Zip-bestand hebt uitgepakt gaat het dus enkel om de map met de ‘moves’.
In Garmin Connect zie rechtsboven in je scherm een upload icoontje en als je daarop klikt krijg je een scherm waarin je al je FIT bestanden kunt slepen.

Hieronder het scherm waar je je FIT bestanden in kunt slepen.

Garmin gaat nu aan de slag en als het klaar is heb je alle historie van Suunto Movescount in je Garmin Connect staan.