Een Montane Legends Trail proloog voor deelname aan al weer de vierde editie

Daar gaan we weer… dit keer mogen we 261 km in het eerste weekend van maart volbrengen ipv de gebruikelijke ongeveer 250 km van de voorgaande jaren. Het is net als voor enkele anderen dit jaar al weer de vierde editie die we mee mogen maken. Geen enkele editie hebben we gemist… alle eerdere edities uitlopen was een ander ding. De eerste editie is mij niet gelukt… de andere twee wel maar is nog geen garantie dat een vierde editie weer gaat lukken. Niet alleen de afstand maar ook de omgeving, de ondergrond, de nachten, het weer en hoe goed je voorbereid en uitgerust bent spelen een rol. Het gaat weer een spel worden tussen je mentale en fysieke ik. Je wordt afgepeld als een ui. Het ultralopen van dit soort races begint pas als beiden het hebben opgegeven en je primitieve reserves aan gaat spreken waarvan je het bestaan niet (meer) kende. Dit is waarschijnlijk de reden dat de meesten van ons steeds weer aan de start van dit soort uitdagende avonturen staan.

Al beloofd het een zomereditie te gaan worden met 10’C overdag en 3’C in de nachten, het gaat een tricky loopje worden. De eerste editie was legendarisch en de afgelopen winterse ‘ijseditie’ was misschien wel de gemakkelijkste van allemaal. We zullen creatief om moeten gaan met water omdat het 10’C warm is… en de 3’C in de nachten zal als een ‘koude’ sluipmoordenaar op je liggen te wachten om je onderuit te halen als je vermoeid bent en een verkeerde kledingkeuze gemaakt hebt. Matige vorst is beter voor deze events.

Al bij al gaat het weer een mooi avontuur worden dat mij de dagen voor de race toch wel weer in de greep zal houden. Materiaalkeuze, kledingkeuze, hoeveel drinken meenemen, voeding… eiwitten, suikers, vetten, etc, zal pas de dag voor de race besloten kunnen worden. De week voor de race begin je alles op een hoop te gooien en de dag voor de race vul je twee tassen… je racevest en je dropbag… prioriteiten stellen en shiften van wat je onderweg nodig denkt te hebben en wat je in je dropbag stopt. De dropbag mag max 20 kg wegen en zie je onderweg vier keer terug; de eerste keer pas na ruim 70 km… je racevest wil je in gewicht zo laag mogelijk houden… 6 kg max moet lukken.

Ik kan niet wachten om weer te starten! Weer lekker afzien met oude bekenden en sterke nieuwkomers op deze afstand.

Iedereen is overigens weer live te volgen op deze trackingsite… https://montanelegendstrail.legendstracking.com/

Ik ben te volgen met nummer 60. De start gaat zijn op vrijdag 1 maart om 18h00.

… ik zie dat ik dit jaar onder een NL vlaggetje start 🙂