En dan is er ineens weer ultra activiteit op het Duinhopper parcours

De Duinhopper heeft als insteek dat hij in de winter gelopen moet worden in de maanden januari en februari. Het winterse karakter van deze 220 km race is wat hem de zwaarste ultra tocht van Nederland maakt. Finishen is zeker niet vanzelfsprekend omdat je op alle fronten getest wordt. Omdat het parcours je langs de mooiste plekken van de Nederlandse kust loodst is hij in de zomer ook zeker een aanrader omdat je dan meer daglicht hebt en er ook net even wat meer mogelijkheden zijn om bij te vullen onderweg.

Mike Tesser waagde dit weekend een Duinhopper poging en tikte een slordige 100 km aan voordat hij de handdoek in de ring gooide. Kou, weinig eten en slecht weer doen hem de das om als op een gegeven moment de snelheid eruit is bij hem. Dat is het moment dat een ultra normaal gezien begint. Erg jammer maar hij heeft wat wijze lessen geleerd die hij mee zal nemen bij zijn nieuwe poging die hij al aan het plannen is!
Mike heeft onlangs zijn debuut op de 100-mijl gemaakt met een backyard ultra in Vleuten om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Waarschijnlijk gaan we hem vaker zien met het serieuzere ultrawerk.

Jantine Geurken die samen met Mike startte is vastberaden om de finish te halen en gaat verder. Jantine kennen we van de Dutch Coast Ultra, Indian Summer, Vuurtoren Trail, Veluwe Zoom Trail en meer. Elke maand loopt ze wel een 100 km en haar prestaties zijn veelbelovend voor wat er eventueel nog komen gaat. Als ze maar heel blijft en wellicht zien we haar deze winter wel ergens aan de start staan van een wat langere race in de Belgische Ardennen 😉

Ed Laurentzen wilde een klein stukje meelopen met Mike en Jantine maar toen Mike afhaakte besloot hij de resterende 130 km tot aan de finish in Den Helder maar gewoon mee te lopen. Voor Jantine is het haar eerste 200+ km avontuur en ze weet de 220 km Duinhopper in 40 uur en 50 minuten af te tikken. Hele mooie prestatie! Edwin is in de ultra wereld niet de minste en we kennen hem van onder andere de Spine Challenger van 2020 en de 200 km lange Trans Zagora stage race van de Ahansel broers. Hij fietst naast het hardlopen ook veel en heeft in het verleden veel triathlons gedaan. Zo heeft hij ook de Inferno Triathlon in Zwitserland gedaan waar niet bepaald de makkelijkste paden gekozen worden en er op hoogte gestreden moet worden.

Finish Jantine na 40h50m in Den Helder

Het onafscheidelijke Duitse ultra duo Tim Weissbach en Björn Niehenke ‘The Vegan’ kennen we ondertussen wel en liepen onaangekondigd even de Duinhopper dit weekend. Tim heeft de 2020 Legends Trail gefinished, twee LEO’s op zijn naam staan en daarnaast nog veel andere lange ultra’s en eigen projecten afgewerkt. Björn is vaak wat meer op de achtergrond en is een minder bekende omdat hij zich niet mengt in de sociale media wereld. Björn kennen we ook van eerdere LEO edities en uiteraard ook van de 365 km Duinhopper editie van 2019. Samen met Mike Bruce waren ze toen de enige twee finishers van die afstand.
Samen onderhouden de twee al vele jaren een website waarop ze al hun avonturen bijhouden en waar ze ook allerlei handige info hebben staan zoals ultrafood recepten. Zeker de moeite om in de gaten te houden… https://pfadsucher.com

Maarten – Björn – Tim
Finish Tim en Björn na 45h35m in Den Helder

Jantine, Tim en Björn weten uiteindelijk deze zomereditie van de Duinhopper met weinig tot geen zomers weer te finishen!

Altijd weer mooi om te zien hoe er met dit soort avonturen ineens overal weer mensen support bieden en de lopers een warm hart onder de riem steken en stukken meelopen. Irene, Addie en Margaret, Ed, François en anderen waarvan ik het niet weet in ieder geval bedankt dat jullie er ook hier en daar waren en/of stukken meegelopen hebben.

Mike, zorg dat je je lessen omzet in een finish van dit onvoltooide project 😉

Jantine Geurken – 40:50
Tim Weißbach & Björn Niehenke – 45:35

Gefeliciteerd!

Fragment waar Tim en Björn de AWD verlaten en Zandvoort binnenlopen

Groet, Maarten Schön

Meer Duinhopper info: https://www.acceptnolimits.eu/events/duinhopper/