BELLO GALLICO 240K ?

BELLO GALLICO 240K

bg

Aan het einde van het kalenderjaar wacht mij nog een laatste uitdaging, de Bello Gallico. Legends Trails promoot het als een snelle trail van 50 of 100 miles. Ik heb mij aangemeld voor de 100 miles en dien de ronde van 80km twee keer te lopen. Twee keer hetzelfde rondje lopen is niet mijn sterkste punt en de twijfel was dan ook geruime tijd aanwezig. Echter heeft er laatst een omslag plaatsgevonden en heeft vastberadenheid de twijfel verdrongen. Het is Legends Trails wederom gelukt mij te triggeren en uit te dagen om mijn grenzen op te gaan zoeken.

Op zaterdag 16 december om 04:00 is de start van de 160km. Exact 20 uren later is de start van de 80km. Als je 160km afraffelt in minder dan 20 uren, mag je starten aan de 80km indien je je daar ook voor hebt ingeschreven. Een uitdaging van formaat die ik haalbaar acht. Zonder de juiste focus is het een onbegonnen zaak voor mij, ik moet mij reeds mentaal voorbereiden! Ik moet een strijdplan hebben, ik moet de route verkennen, ik moet alles in het werk stellen om deze doelstelling misschien te kunnen halen!

Vorig jaar zijn er 5 lopers binnen de 20 uur gefinisht waaronder Maarten. Echter, Maarten is altijd een snellere loper geweest dan ik, dus ik weet dat de haalbaarheid van de Bello Gallico 240km wankel is voor mij.

Met nog iets minder dan 8 weken te gaan zal ik mijn trainingen iets aanpassen om sterker en iets sneller te worden. Ik ga 1x per week extra trainen en de meeste trainingen zullen iets langer zijn dan voorheen. Mijn lange duur training zal gepaard gaan met een racevest van een kilo of 6. Meer aanpassingen qua fysieke training doe ik niet, omdat ik ervan overtuigd ben dan de grootste winst mentaal te behalen is.

Stef & Tim bedankt voor de nieuwe uitdaging!

BG240

Vastberaden selfie