Routes

Omdat ik zelf altijd opzoek ben naar GPX bestanden van evenementen of interessante routes die anderen gebouwd hebben vind ik het wel leuk om deze eens te listen voor anderen. Ik heb onderscheid gemaakt tussen georganiseerde events, routes gebouwd door mijzelf of anderen en bestaande lange afstand routes zoals bijvoorbeeld GR-routes.
De routes met een *-tje erachter heb ik zelf gelopen en als je daar vragen over hebt hoor ik het wel. Kijk wel even van te voren waar je eventueel je bevoorrading bij kunt vullen als je zelf gaat lopen. Soms kom je echt lange stukken weinig tegen.
Het zijn wel de wat langere routes maar als je op eigen gelegenheid leuke stukken wilt lopen in een onbekende omgeving kun je deze routes zelf aanpassen naar de kilometers die je wilt lopen. Ik ga ervan uit dat jullie wel routes kunnen bouwen. De GPX bestanden zijn gemakkelijk te downloaden van Afstandmeten.nl. Ik vind persoonlijk dit de meest gebruiksvriendelijke site ook al ziet hij er misschien niet zo gelikt uit als de andere route sites.
Voor een laatste update van de routes zul je uiteraard zelf nog even op zoek moeten gaan op websites van de races of de organisatie zelf. Vaak verschillen de routes van wedstrijden per jaar. Dit heeft vaak met veiligheid aspecten te maken of simpelweg omdat een landeigenaar zijn gebied niet open stelt voor publiek. Ik kan dus niet instaan voor de juistheid van de routes en deze zijn enkel voor eigen gebruik of om je te verdiepen in een omgeving. Alle credits gaan ook naar de organisaties of makers van de routes.
Er staan nu een 78 routes gelist.

Georganiseerde events

51 routes
Nederland – 8
België – 22
Frankrijk – 10
Duitsland – 8
Giekenland – 1
Kroatië – 1
Engeland – 1

Routes door mijzelf of anderen gebouwd

17 routes

GR en andere bestaande paden

10 routes